Послуги кухаря в Біла Церква

Послуги кухаря в Біла Церква

Оцените материал
(1 Голосовать)

Справжній кухар зобов'язаний вміти готувати супи, м'ясні страви, гарніри, салати і багато чого іншого. Будь-яка страва повинно виходити не тільки смачною, але й гарною. Отже, треба навчитися його оформляти. Крім того, потрібно знати особливості фізіології людини і правила сполучуваність продуктів - це дозволить грамотно скласти меню. А ще кухареві слід запам'ятати норми зберігання і обробки різних продуктів, вміти розраховувати кількість калорій у тому чи іншому полумиску і відрізняти якісні продукти від зіпсованих. Взагалі, професія кулінара вимагає, щоб людина мала цілий набір знань із різних галузей. Крім технології приготування їжі він повинен розбиратися в хімії, образотворчому мистецтві, дизайні. Але навіть володіючи необхідними відомостями і маючи за плечима солідний досвід, майстер постійно вчиться, адже страв безліч, є цікаві рецепти кухонь інших країн, які ще тільки належить відкрити нам. Бажання і здатність вдосконалюватися - не останні якості серед тих, що притаманні справжньому кулінар.

     Сучасний кухар повинен знати:

     — технологію   приготування   усіх видів   страв   та   кулінарних   виробів, особливості  приготування  національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь;

     — правила  оформлення  та  подачі порційних страв та страв на замовлення;

     — правила  складання   банкетного меню;

     — приготування різних видів тіста та виробів з нього;

     — основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування;

     — ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичні методи їх визначення;

     — умови, строки зберігання та реалізації   сирої   та   готової   продукції, напівфабрикатів;

     — вихід готових виробів;

     — санітарно-гігієнічні правила утримання продуктів,  кухні, та службових приміщень;

     — правила особистої гігієни;

     — правила використання та призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів вимірювальних приладів, посуду, тари;

     — дотримуватись правил охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки.

     Характеристика процесу праці кухаря:

     Види праці: ручна, механізована, автоматизована; одиночне чи масове виробництво.